Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Vergoeding Fysiotherapie

De verzekeraars vergoeden de behandelingen geheel of gedeeltelijk. Dit is afhankelijk van of ik een contract met hen ondertekend heb. Voor meer info kunt u contact op nemen met de praktijk.

 

Gecontracteerde fysiotherapie:

  • Voor personen onder de 18 jaar wordt fysiotherapie vergoed vanuit de basisverzekering. Bij kinderen geldt er geen eigen risico.
  • De behandelingen van personen van 18 jaar en ouder worden vergoed vanuit de Aanvullende Verzekering  Het aantal wordt bepaald door welke verzekering u eventueel heeft afgesloten. Heeft u geen Aanvullende Verzekering, dan komen de behandelingen voor eigen rekening.
  • Chronische indicatie.
    Soms is er sprake is van een 'chronische indicatie'. Dit geldt voor indicaties die staan vermeld op de “chronische lijst fysiotherapie”  Hierbij worden de behandelingen vanaf de 21e behandeling vanuit de basisverzekering vergoed. De 1e twintig behandelingen worden door de Aanvullende Verzekering vergoed of komen voor eigen rekening. Om in aanmerking te komen voor een 'chronische indicatie' is wel een verwijzing van een Medisch Specialist noodzakelijk. 

Niet gecontracteerde fysiotherapie:

De verzekeraar vergoedt ongeveer 70% van het standaard tarief.

 

Alternatieve geneeswijzen / Natuurgeneeswijzen

Doordat ik aangesloten ben bij de VBAG worden behandelingen mogelijk (gedeeltelijk) uit de Aanvullende Verzekering vergoed. Raadpleeg hiervoor uw verzekeringsvoorwaarden.